Nieuws

Groep Heylen ontwikkelt distributiecentrum op Kampershoek 2.0

16/04/2017

Investeerder Groep Heylen gaat een uniek distributiecentrum op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert ontwikkelen. Het kavel is 187.000 m2 groot, ruim 37 voetbalvelden. De bouw start naar verwachting medio volgend jaar.

 

Strategische ligging
Groep Heylen kiest voor Weert vanwege zijn strategische ligging. Zowel logistiek gezien als vanuit het oogpunt van arbeidspotentieel. De locatie is gunstig, aan de A2 en dichtbij de multimodale terminal. Personeel wordt niet alleen vanuit Weert aangetrokken, maar vanuit de bredere regio. Daar valt ook de Belgische regio Hamont-Achel onder.

 

Groen lint
“Het wordt een bijzonder ontwerp”, stelt Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland. In het midden komt een natuurlijk lint. Het gaat om een partij bomen van meer dan 100 jaar oud. Die behouden we en verwerken we in het ontwerp. In het hart van het terrein ontstaat zo een prachtige “binnentuin”. Dit voorbeeld is typerend voor hoe wij werken. Wij vinden het belangrijk dat een gebouw in zijn omgeving past. Alles moet kloppen. Het aanzicht van het gebouw, een prettige werkomgeving, gecombineerd met hypermoderne logistieke mogelijkheden.

 

Werkgelegenheid
Wethouder Frans van Eersel (Economische Zaken) van Weert is enthousiast: “In plaats van dat we achterliggen op geplande gronduitgifte liggen we nu voor. De vestiging is ook goed voor de werkgelegenheid, zowel regionaal als lokaal. Ik verwacht dat er zo’n 500 arbeidsplaatsen ontstaan.“

 

Stap voor stap
Van het kavel is 110.000 m2 voor het distributiecentrum bestemd, opgedeeld in units van 8.500 tot 15.000 m2. Niet alles wordt in één keer gebouwd. De ontwikkeling gebeurt fasegewijs. Schaalbaarheid en flexibiliteit zijn maatgevend.

 

Nood aan logistieke ruimte? Wij zoeken voor u de juiste oplossing!

Contacteer ons