Nieuws

Opening CTT Containerterminal Almelo

16/04/2017

 


Het Twentse overslagbedrijf Container Terminal Twente (CTT) heeft officieel haar vierde vestiging in gebruik genomen. Na de vestiging in de Hengelose haven, de railterminal in het Duitse Bentheim en de vorig jaar door minister Henk Kamp geopende gecombineerde water- weg- en rail terminal in de Rotterdamse haven, vierde het Twentse bedrijf gisteren haar officiële opening van de nieuwe vestiging op het XL Businesspark aan het Twentekanaal en de A35 in Almelo. Daarmee is CTT weer terug in de gemeente waar het ooit begon op initiatief van Bolk Transport op het stationsemplacement aan de binnenstedelijke haven.


Ook Groep Heylen vestigt zich

Ook vanuit de Antwerpse haven komt nu het transport van zeecontainers opgang naar Twente en het Europese achterland. Dit dankzij de Belgische investeerder en ontwikkelaar Groep Heylen die al zo’n 600.000 m2 aan ‘warehousing’ realiseerde voor internationaal opererende bedrijven op locaties in o.a. Antwerpen en Venlo. Groep Heylen tekende een dag voor de opening van CTT Almelo het contract om op het Twentse XL Businesspark een ‘warehouse’ van 180.000 m2 te realiseren in verhuurbare units van 10.000 tot 15.000 m2. Die ondertekening vond dinsdag plaats in het stadhuis van Almelo.
Reden voor CTT om de officiële opening van de terminal in Almelo te laten verrichten door burgemeester Arjen Gerritsen en investeerder Wim Heylen. De Heylen-vestiging op het XL Businesspark moet de poort worden naar Duitsland, Scandinavië en Oost Europa en krijgt de naam T-Port Campus. Naar verwachting leidt de ontwikkeling tot zo’n 1.000 banen.

Nood aan logistieke ruimte? Wij zoeken voor u de juiste oplossing!

Contacteer ons